Σήκωσα τα παντζούρια βαριεστημένα, τα ματιά μου ακόμα δεν είχαν ανοίξει καλά-καλά…

Μια καινούργια μέρα ξεκινά, μα αυτή ήταν κάπως διαφορετική. Μια έκπληξη με περίμενε πίσω από την κουρτίνα… ανάλαφρες νιφάδες χιονιού έπεφταν απαλά στο πεζοδρόμιο, στον δρόμο, στα μπαλκόνια, στα δέντρα χαρίζοντας γενναιόδωρα το χάδι τους σε ό,τι συναντούσαν. Κι έτσι, χωρίς δισταγμό, έλιωναν και γινόταν ένα σώμα με ό,τι ακουμπούσαν.
«Τι όμορφο θέαμα, τι υπέροχη που είναι η φύση» σκέφτηκα και δίχως να διστάσω έβαλα δυο ρούχα και αποφάσισα να βγω να παίξω με το χιόνι. Είχα καιρό να νιώσω την απαλή υφή του και μόλις το έκανα ο ενθουσιασμός μου απογειώθηκε… Ένιωσα πάλι παιδί! Η ανεμελιά μου αποφάσισε να σταματήσει να παίζει εκείνο το χαζό κρυφτό και βγήκε στην επιφάνεια με σκοπό να παίξει μαζί μου χιονοπόλεμο… και μάντεψε τι; Με κέρδισε!
Είχα καιρό να χαρώ τόσο με κάτι τόσο απλό. Η χαρά του να τσαλακώνεσαι και να είσαι αυτό που θέλει η ψυχή σου, έστω για μερικά λεπτά, ήταν ένα πανέμορφο συναίσθημα που βίωσα σε αυτή τη βόλτα.

Μην ξεχνάς να χαμογελάς με το τώρα, με το σήμερα, με την ομορφιά των απλών.

Η σιγουριά και η ζεστασιά του σπιτιού σου (ή αλλιώς των δεδομένων της ζωής σου) μπορεί να είναι σημαντική, μα αν δεν πάρεις την απόφαση να αφήσεις την άνεση του και βιώσεις νέες εμπειρίες δε θα μάθεις πότε την ομορφιά όλων εκείνων που χάνεις από φόβο μην κρυώσεις (ή αλλιώς να τολμήσεις).
Μην κρύβεσαι στο σπίτι, βγες παρέα με την ανεμελιά και το παιδί που κρύβεις μέσα σου και άδραξε το τώρα!

In 🖤 with ❄! #snow #snowflake #winteringreece #xioniastokampanario #xioni #snowing #menoumepantapaidia

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Vasiliki Theodoridou (@vasiliki_vslk) στις

Άντε καλέ που κάνει κρύο. Μπούζι έχει! #δενκανεικρυοστηνελλαδα #κρυοδενεκανεποτε #winteringreece ⛄

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Vasiliki Theodoridou (@vasiliki_vslk) στις