Δευτέρα, ‎16 ‎Νοεμβρίου ‎2015, ‏‎10:37 μμ

 

(δυο κουβέντες με τη μοναξιά μου)

Σχετικά με τι; Με μένα, με εσένα, με μας. Είναι όλα σχετικά με εμάς. Όχι με σένα αγάπη μου, όχι. Είναι όλα σχετικά με τις σχέσεις. Τις ανθρώπινες, τις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις. Όλα τόσο πρόσκαιρα και προσωρινά. Γιατί ο χρόνος είναι σχετικός. Και κυλά και μας χαμογελά στο πέρασμά του. Και με όση ειρωνεία και ηρεμία μας προσπέρνα, με άλλη τόση κατανόηση μας αφουγκράζεται.

Μην νιώθεις καλέ μου αδικία, μόνο τον εαυτό σου πληγώνεις. Ότι πέρασε, έφυγε. Έγινε πια ανάμνηση, παρελθόν. Και τούτο δεν μπορείς να τ’ αλλάξεις, μόνο το εμπρός μπορείς. Κι αυτό θα κάνεις. Θα αλλάξεις ότι μπορείς μονάχος… Γιατί ομορφιά μου, έτσι ξεκίνησες κι έτσι θα αποκαμωθείς…

Μην τρέφεις ψευδαισθήσεις, ούτε καν. Σε καθυστερούν. Να κοιτάς εσένα και να μην ξεχνάς να αγαπάς αυτούς που η καρδιά σου πιστεύει – κι αν σε γελάσει, γέλα της κι εσύ. Κι αν ο πόνος έρθει, στρέψε κι αγκάλιασέ τον. Πες ότι αυτό ήταν να συμβεί και συνέβη. Μια είναι η διέξοδος στο σκοτεινό σου μονοπάτι και λέγεται το λαμπερό φως που αποκαλούμε «Ζωή».

Κάνε λιγάκι υπομονή.

Ήλθα κι απήλθα. Έδωσα και πήρα. Κι όλα μοιάζουν με ατέρμονο κύκλο. Κι όμως κάθε τι μου δώσε κάτι, με έκανε άλλον άνθρωπο. Με ωρίμασε, με διαμόρφωσε. Κι αν όλα μοιάζουν μάταια τούτη την ώρα ξέρω πως θα έρθει η στιγμή που θα χαμογελάσω και θα αφεθώ στην ομορφιά του τώρα.

Σκάσε μου ένα χαμόγελο μωρέ. Μέσα μας είναι όλα. Και η χαρά κι ο πόνος και η απογοήτευση και η μελαγχολία και το φως και η ελπίδα.

Αφιερωμένο σε αυτούς που αγαπήθηκαν, αλλά δε θα ξαναγυρίσουν…


Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος
Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος
Πρώτη εκτέλεση: Σωτηρία Μπέλλου & Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος ( Ντουέτο )
Άλλες ερμηνείες: Πόλυ Πάνου & Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος (Ντουέτο), Γιώργος Νταλάρας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Μην απελπίζεσαι και δε θ’ αργήσει
κοντά σου θα ‘ρθει μια χαραυγή
καινούργια αγάπη να σου ζητήσει
κάνε λιγάκι υπομονή

Διώξε τα σύννεφα απ’ την καρδιά σου
και μες το κλάμα μην ξαγρυπνάς
τι κι αν δε βρίσκεται στην αγκαλιά σου
θα ‘ρθει μια μέρα μην το ξεχνάς

Γλυκοχαράματα θα σε ξυπνήσει
και ο έρωτας σας θ’ αναστηθεί
καινούργια αγάπη θα ξαν’ αρχίσει
κάνε λιγάκι υπομονή